Alegerea fațadei
Alegerea fațadei
Determinarea direcției frontale a unei clădiri sau a unei părți din ea, cum ar fi un apartament, un magazin sau un birou, depinde de următorii factori:
- direcția în care mediul exterior este predominant yang în natură;
- expunerea clădirii sau a unei părți din ea la mediul exterior;
- structura internă a clădirii sau părții din clădire care permite energiei yang să se răspândească în toate sectoarele ei.
Determinarea corectă a direcțiilor este esențială pentru succesul oricărui audit Feng Shui. Pe baza acestor direcții este determinată trigrama clădirii/apartamentului/biroului/magazinului. În primul rând trebuie determinată partea frontală a proprietății care contrar multor credințe nu trebuie să fie întotdeauna pe direcția ușii principale.
Dacă ne imaginăm clădirea ca pe o persoană așezată cu picioarele încrucișate care privește un peisaj, atunci ne putem face o impresie care este direcția de așezare, de sprijin și care este direcția frontală a clădirii.
Aceste două direcții sunt concepute ca direcțiile din care rezultă două ”Stele” diferite. Termenul ”Stele” folosit nu are nici o legătură cu stelele din astronomie. La aceste două Stele se face referire în moduri diferite. Steaua Frontală se mai numește Steaua Apei sau Steaua Banilor, iar Steaua Așezării se mai numește si Steaua Muntelui sau Steaua Oamenilor.
Steaua Apei se referă la partea frontală a clădirii analizate. În chineză termenul este Hsiang Hsing.
Steaua Muntelui corespunde părții din spate a clădirii analizate. Termenul chinezesc este caracterul chinezesc pentru munte, Shan Hsing sau Tsuo Hsing.
Aceste două Stele sunt asociate cu două dintre aspectele principale ale vieții. Steaua Muntelui este asociată familiei, relațiilor, sănătății și fertilității. Steaua Apei este asociată cu bogăția, finanțele și cariera.
La determinarea orientării unei clădiri trebuie luate în considerare multe aspecte, dar regula fundamentală este aceea ca direcția de așezare și direcția de frontală sunt întotdeauna opuse din punct de vedere magnetic. Orientarea clădirii trebuie ”simțită”. Pentru câteva momente putem trata clădirea ca pe o ființă și să ne întrebăm ”în ce direcție privește?” și ”unde este așezată?”. Multe clădiri sunt clare și adesea au ferestre sau uși mari (ca ochii) în partea frontală. Deși, în general, ușa principală se află pe latura frontală a casei, în unele cazuri ea nu reprezintă nici așezarea, nici partea frontală a clădirii respective. E important să nu fie confundată poziția ușii principale (care este importantă în alte tipuri de Feng Shui) cu direcția frontală din Metoda Stelelor Zburătoare Xuan Kong Fei Xing Feng Shui (metoda care noi o utilizăm).
Direcția frontală este direcția prin care intră maximul de energie yang. Partea clădirii care se confruntă cu cea mai mare cantitate de energie yang este partea frontală a clădirii, fiind prevăzut că energia poate intra prin uși și ferestre mari, intrări. Yang are o mișcare de expansiune, reprezintă principiul activ din natură, care se manifestă prin lumină, creștere și căldură. Mediul înconjurător din vecinătatea clădirii trebuie și el examinat pentru a afla direcția în care yang este predominant.
Separat de forma generală și structura clădirii trebuie considerată pentru a identifica partea frontală a clădirii din moment ce energia trece prin suprafețe mari mai ușor decât prin locuri mici. Trebuie identificată partea clădirii cu cele mai folosite intrări și cele mai multe ferestre. Dacă această latură este și expusă la maximul de energie yang din mediu, atunci aceasta va fi partea frontală. Multe clădiri sunt așa.
Dacă forma generală și expunerea clădirii și direcția maximului de energie yang din mediul înconjurător nu este aceeași, trebuie decisă direcția, care parte pare să fie cel mai mult expusă și deschisă la energia exterioară.
De asemenea este importantă și ușurința cu care energia este răspândită în clădire.
Determinarea părții frontale a unei părți dintr-o clădire, cum ar fi un apartament, birou, magazin, etc. depinde de modalitatea prin care energia intră acolo. Trebuie aflat dacă energia intră prin direcția părții frontale a clădirii sau dacă energia intră pe o altă direcție decât cea a părții frontale. Dacă în apartament energia intră prin mai mult de o direcție (de exemplu direcția părții frontale) trebuie aflat în ce direcție e energia predominantă.
Determinarea celor două direcții poate fi o sarcină provocatoare și presupune atenție, o bună cunoaștere a fundamentelor și experiență.